• Zaterdag 14 januari 2023: FC Weesp JO11-1 vs IJburg JO11-2 6-3. 

  Regen regen regen. En wind. Dit waren de omstandigheden van 10.45 - 12.00 uur op veld 2 bij FC Weesp. Awet was helaas verhinderd. Met 9 man lekker de warming up doen. De jongens hadden er zin in. Dat zag je meteen. Simon begon op doel. Alexander en Omar in de verdediging. Omar was tevens aanvoerder vandaag. Liam, Tigo en Amr op het middenveld. Jip en Jack in de aanval. Hamza begon in de wissel. De vader van Liam was coach vandaag. De vader van Simon de scheidsrechter. IJburg had een gemengd team met meerdere meisjes. Leuk om te zien! Voldoende informatie zo. Door naar de wedstrijd.
   
  FC Weesp begon met de wind vol in de rug. Dat heeft zeker voordelen. Alleen dat vergt ook wat van hoe je voetbalt. Zeker met het natte kunstgras. In het begin gleden best wat ballen door over de achterlijn van IJburg. Langzaamaan kreeg FC Weesp de smaak te pakken en de kansen begonnen te komen. IJburg had een goede keeper. Die pakte echt veel ballen. Knap hoor. Ook de paal en de lat werden getest. Die deden het. Jip opende de score. Een goede actie aan de linkerkant en een droge knal in de korte hoek. 1-0. Niet veel later nam Amr een corner op een hele goede manier. Erg strak voor de goal. Liam stond op de goede plek en tikte de 2-0 binnen. Dit was de stand na het eerste kwart, ondanks een schot van Jack met buitenkant rechts die uiteen spatte op de lat. Die had echt meer verdiend.  Tigo, Alexander en Hamza verdedigde goed. Simon had een aantal reddingen moeten verrichten en deed dat technisch heel netjes. Vandaar dat de 0 werd vastgehouden.
   
  In het 2e kwart bleef het spelbeeld hetzelfde. Het ging er soms fanatiek aan toe. De scheidsrechter liet best veel toe. Een aanvaller van IJburg bracht Hamza uit balans en creerde zo de ruimte om te schieten en schoot hoog en hard de 2-1 binnen. De spelers hadden de tip gekregen om meer van afstand te schieten. Tigo nam dat advies ter harte. Met een goede actie en daarna nog een mooi schot van afstand werd het 3-1 en 4-1. Een mooi schot van Liam van afstand had meer verdiend –net zoals die van Jack-, maar deze landde net onhoudbaar op de paal. Hierdoor bleef de ruststand 4-1.
   
  In de rust een kort praatje. Complimenten voor het goede spel. Zeker het samenspel zag er heel goed uit. Wel een tip voor de 2e helft. IJburg had een aantal spelers met een goed schot. Als IJburg wind mee zou hebben, dan kon dat erg gevaarlijk zijn. Verder veel lage, korte passes geven. In de tweede helft ging aanvoerder Omar keepen. IJburg kwam ook met een goed schot terug tot 4-2. IJburg wilde meer. Schoten naast, over en reddingen van Omar voorkwamen dat. Zeker ook het verdedigende werk van Alexander, Hamza en Simon zag er goed uit vandaag. Er werden veel ballen afgepakt en weer gepast naar de middenvelders. Op wilskracht kwam Tigo er nog een keer doorheen en schoot de bal knap over de keeper heen. 5-2. Dat was de stand na het 3e kwart.
   
  FC Weesp verdedigde met hand en tand. Dit ging soms ten koste van een vrije trap. Een vrije trap die van richting werd veranderd betekende de 5-3. Ondertussen stond Hamza in de aanval. Om aangeven van Liam mocht Hamza de 6-3 erin schieten. Hiermee was de wedstrijd praktisch gespeeld. Alleen beide kanten gingen er toch nog vol voor. Dit leverde een time-out voor 1 van de spelers van FC Weesp in de laatste minuut.  En een vrije trap op een gevaarlijke plek die hard net naast werd geschoten.
   
  Na het laatste fluitsignaal nog even boxen uitwisselen, snel het veld opruimen en de ballen uit de sloot vissen. Iedereen was tot het bot nat. Dus snel naar huis om te douchen en om te kleden. De jongens hadden goed gespeeld en over de hele wedstrijd gezien terecht gewonnen. Een goed begin na de winterstop. Volgende week WVHEDW uit.
   
  Verslaggever JO11-1