• 6 februari 2023 FC Weesp zaal 1 vs Golden Stars zaal 1 5-5 , deze keer eens de schijnwerpers op ons zaalvoetbal team, spelend in de Topklasse west Nederland. 

  Na een erg goede start van de FC Weesp zaal 1 zit het team in een iets lastigere fase. Mede door blessures -ook nog het uitvallen van Thijs in de wedstrijd van afgelopen vrijdag- moet er soms creatief om worden gegaan met het zoeken van spelers. Uiteindelijk is het toch weer gelukt. Rick op doel. Aanvoerder Rick, Remi, Jasper Spanjerberg en Rogier in de basis. Niels, Lesley en Aize op de bank. Aize kwam toch kijken aangezien zijn zwager Erik bij Golden Stars keept. Dan kun je net zo van de bank komen kijken ipv de tribune. 

  FC Weesp begon goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut was het raak. Rick werd goed door Rogier de diepte in gestuurd. Rick schoot goed, hard en hoog de 1-0 binnen. Dat is lekker starten. In de 4e minuut een tegenvaller. Jasper had last van zijn hamstring en leek niet meer verder te kunnen. Uiteindeliijk ging het gelukkig wel weer met Jasper. Alleen voor zijn doen wat rustiger aan. Na een klein kwartiertje kwam Golden Stars op gelijke hoogte met een frommel doelpunt. Die tellen ook. 1-1. Toen ging het snel. 17e minuut 2-1. Rogier rondde goed af van recht voor het doel na goed voorbereidend werk van Rick vanaf de rechterkant. 18e minuut 2-2. Een van richting veranderd schot was niet hard, maar uiteindelijk wel onhoudbaar. 19e minuut. Een goede actie van Rick met een goed schot dat door een van de verdedigers van Golden Stars in eigen doel werd gelopen. 3-2. Vlak voor rust kwam Golden Stars op 3-3 door het binnenschieten van een rebound. Dit was de ruststand. Het beeld van de eerste helft was dat Golden Stars duidelijk meer balbezit had en ook meer schoten richting en op doel. Keeper Rick toonde zich van zijn beste kant en had veel goede reddingen gemaakt FC Weesp had wellicht minder kansen, maar duidelijk wel de betere. 

  De 2e helft werd duidelijk fanatieker. Ook de scheidsrechter werd uitgenodigd om zich van zijn beste kant te laten zien. Het spelbeeld qua voetbal gelijk. Niels liet duidelijk zien dat hij de rots in de branding in de verdediging door veel duels te winnen. Uiteindelijk maakte Golden Stars in de 35e minuut de 3-4 door de bal hard in de rechterkruising te schieten. Tussendoor werd Remi hard op zijn hoofd geraakt en moest even aan de kant om te herstellen.  FC Weesp was op jacht naar de gelijkmaker en kreeg vanuit vrije trappen een aantal mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet. 5 minuten voor tijd liep FC Weesp ook nog tegen een counter aan en was het 3-5. Golden Stars dacht even de wedstrijd in de tas te hebben. In de 48e minuut bracht wederom Rick Rogier in stelling die de bal goed hoog binnen schoot. 4-5. De spanning liep op. In de 49e minuut kon Rick alleen op de keeper afgaan, maar werd onregelementair gestopt. Gele kaart. Geen penalty, maar een vrije trap. De vrije trap werd door Lesley genomen. De bal werd gered en kwam in de kluts. Daar stond Rogier om de 5-5 binnen te schieten bij de 2e paal. Bleef het hierbij? Golden Stars had nog 1 goede aanval, maar het goede schot ging via de vingertoppen van keeper Rick tegen de paal. Hierdoor bleef de stand op 5-5. Enige commotie nog na de wedstrijd. Wie heeft er een punt gewonnen en wie heeft er een punt verloren? Het was in ieder geval een leuke wedstrijd om naar de kijken.

  Verslaggever FC Weesp zaal 1.

  Meer informatie over zaalvoetbal zaalvoetbal@fcweesp.nl 

  Je speelt al mee bij FC Weesp voor € 150,00 per jaar.