• Afgelastingen van KNVB wedstrijden
  AanvangstijdDatumWedstrijd
  14:0020 jan.TOS-Actief 5 - FC Weesp 4
 • Overige meldingen

  Geen meldingen.

 • Wat te doen bij onweer?

  Bij regen of harde wind gaan trainingen en wedstrijden gewoon door. Bij verwachte harde storm kan de club vooraf besluiten tot afgelasting i.v.m. de veiligheid. Dit wordt dan op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt.

  Anders is het bij onweer. Het is vaak moeilijk te voorspellen waar en wanneer zich onweersbuien zullen voordoen, dus vooraf afgelasten zal niet vaak gebeuren.

  Bij onweer geldt één belangrijke regel: als het begint te onweren tijdens een wedstrijd of training, dient de scheidsrechter de wedstrijd of de trainer de training inmiddelijk te staken en moet iedereen naar de kantine te dirigeren. Daar blijft men tot het onweer over is. Blijft het langere tijd onweren, dan worden de gestaakte trainingen en wedstrijden verder afgelast.

  Lees hier het KNVB-protocol voor scheidsrechter's over onweer tijdens wedstrijden.

 • Algemene informatie over afgelastingen

  Informatiebronnen afgelastingen (vanaf circa 8.00 uur)

  1. Voetbal.nl
   het wedstrijdprogramma van je team op de site of de app van voetbal.nl
  2. App Wedstrijdzaken
   Teamleden kunnen afgelastingen ontvangen via de app Wedstrijdzaken.
  3. www.fcweesp.nl
   het bericht op onze clubsite www.fcweesp.nl
  4. Site tegenstander
   De site van de tegenstander bij uitwedstrijden.
  5. Kantine tegenstander
   Bij vroege uitwedstrijden kun je eventueel ook proberen de kantine van de tegenstander te bellen (de nummers kun je met b.v. Google opzoeken).
  6. Teletekst pagina 603
   Bij extreem slecht weer kan de KNVB het voetbal vooraf voor ons hele district West-1. Kijk dan op Teletekst pagina 603 (wij spelen in district West I). Op Teletekst wordt onderscheid gemaakt tussen categorie A en categorie B. Bij FC Weesp zijn seizoen 2016-2017 alleen zat-1, zon-1, zon-2, JO19.1, JO17.1 en JO15.1 categorie A teams. Alle andere teams spelen in de categorie B.

  Afkeuring tot een bepaalde tijd en herkeuring
  Indien de toestand om 8.00 uur bij het keuren slecht is, maar naar verwachting in de loop van de dag kan verbeteren, dan kunnen velden tot een bepaalde tijd worden afgekeurd en kan een herkeuring later in de ochtend gepland worden.  De wedstrijden van 9.00 en 10.15 uur gaan dan bijvoorbeeld niet door, maar die van 12.00 of 14.00 uur misschien wel.

  De volgorde bij afgelasten
  ls een veld wordt afgekeurd, wordt daarna bekeken welke wedstrijd moet worden afgelast.
  D
  at is niet altijd de wedstrijd die oorspronkelijk op het afgekeurde veld was ingepland.Ook thuiswedstrijden die vooraf op kunstgras waren ingedeeld, kunnen worden afgelast!
  Welke wedstrijd niet door kan gaan, wordt bepaald op basis van objectieve criteria. We hebben een vaste procedure en hanteren de volgende regels (die deels verplicht zijn door de KNVB).

  1. Wedstrijden in de A-categorie hebben voorrang, dit is een eis van de KNVB. Wanneer dus een wedstrijd van een van deze teams op het hoofdveld was ingedeeld en dit veld wordt afgekeurd, dan wordt deze wedstrijd verplaatst naar een ander veld en wordt de wedstrijd die eerst op dat veld was ingedeeld, afgelast.
  2. In bepaalde fases van va competities krijgt het doorgaan van bekerwedstrijden de voorkeur boven het doorgaan van competie(inhaal)wedstrijden.
  3. Tenslotte besaeren we onze keuze op het aantal gespeelde wedstrijden, op het aantal betrokken spelers en op bijzondere omstandigheden (zoals kampioenskansen).

  Afgelasting van trainingen
  O
  mdat wij op kunstgras trainen, zullen trainingen niet vaak worden afgelast. Alleen sneeuw en ijs of extreme regenval kunnen roet in het eten gooien. Bel bij twijfel voor de zekerheid met de afkeuringslijn en/of kijk op deze website (vanaf circa 13.00 uur) om te weten te komen of de training doorgaat.

  Gaan trainingen (en wedstrijden) op kunstgras door bij winterse omstandigheden?
  Droge vorst is geen probleem is voor het kunstgrasveld. Wel kan door rijp of sneeuw het veld glad worden, wat gevaarlijk kan zijn voor de spelers is en tot afkeuring kan leiden. Sneeuwschuiven op een kunstgrasveld wordt overigens afgeraden. Ook bij strenge vorst of andere gevaarlijke weersomstandgheden zullen wij tot afkeuring overgaan, niet alleen voor het veld, maar ook omdat dan de (gevoels)temperatuur zo laag is, dat het te koud wordt om te trainen. Maar op zich is lichte tot matige vorst geen probleem voor het veld en kan meestal gewoon getraind worden. Als er trainingen worden afgelast, proberen we tijdig het bandje van de afkeuringslijn (0294-411322) in te spreken en de afkeuring op de website kenbaar te maken.

  Het is niet toegestaan een afgekeurd veld te betreden.