• KNVB afgelastingen

  Geen afgelastingen

 • FC Weesp afgelastingen
 • Walking Football op vrijdag

  Op vrijdagochtend om 10.00 uur is er, bij voldoende deelnemers, Walking Football bij FC Weesp. 
  Neem bij twijfel of het doorgaat contact op met: 

  William Recker
  T: 06-46414611
  E: william.recker@fcweesp.nl 

 • Communicatie (wedstrijd)afgelasting bij extreem slecht weer

  De KNVB heeft de communicatie over centrale afgelasting bij extreem weer per februari 2019 aangepast.

  Zaterdagwedstrijden 
  • Uiterlijk op vrijdagavond om 20.00 uur wordt door de KNVB bekendgemaakt welke wedstrijden zaterdag centraal zijn afgelast. In uitzonderlijke gevallen zal de KNVB dit op zaterdag om uiterlijk 6.00 uur doen.
  Zondagwedstijden
  • Voor de zondagwedstrijden geldt voor centrale afgelasting: uiterlijk op zaterdagavond om 20.00 uur en in uitzonderlijke gevallen uiterlijk zondagochtend 06.00 uur.
  Communicatie
  De centrale afgelastingen van de KNVB worden gecommuniceerd via: 
  • de website knvb.nl
  • de twitteraccounts van de KNVB (incl. de districtsaccounts)
  • via Voetbal.nl (website en app)
  • (en op Teletekst 603 en www.fcweesp.nl )
  Houd deze media bij slechte weersomstandigheden de avond voor de wedstrijd dus goed in de gaten.
   
  Afgelasting individuele wedstrijden door de clubs zelf
   
  De procedure rondom afgelasting van individuele wedsrijden door de club zelf blijft ongewijzigd. Individuele afgelastingen zullen vaak pas 's ochtends vroeg op de wedstrijddag bekend zijn. Deze afgelastingen worden via de app Voetbal.nl en de site van FC Weesp bekend gemaakt.
   
  Beleid FC Weesp bij extreem weer

  Bij extreme omstandigheden kunnen we besluiten om alle trainingen/wedstijden centraal af te gelasten. Dit kan het geval zijn bij extreem weer dat gevaar voor de leden oplevert (op het veld of bij het reizen), bij extreem lage gevoelstemperaturen of wanneer de velden gevaar lopen. Wanneer dit het geval is, melden wij dit op deze pagina op onze clubsite.
  Bij een centrale afgelasting is het niet toegestaan toch te komen trainen. Is er geen centrale afgelasting, dan kunnen trainers zelf beslissen of zij de training van hun team door laten gaan of niet.

  Keuzes bij 'winterse omstandigheden'
  Omdat wij op kunstgras trainen, zullen trainingen niet vaak worden afgelast. Alleen sneeuw/ijs, dooi of extreme regenval kunnen roet in het eten gooien. Droge vorst is geen probleem voor het kunstgrasveld. Wel kan door rijp of sneeuw het veld glad worden, wat gevaarlijk kan zijn voor de spelers is en tot afkeuring kan leiden.
  Sneeuwschuiven op een kunstgrasveld wordt overigens afgeraden.
  Bij strenge vorst of andere gevaarlijke weersomstandgheden zullen wij tot afkeuring overgaan, niet alleen voor het veld, maar ook omdat dan de (gevoels)temperatuur zo laag is, dat het te koud wordt om te trainen. Maar op zich is lichte tot matige vorst geen probleem voor het veld en kan meestal gewoon getraind worden.

  Als er trainingen worden afgelast, proberen we dit tijdig via deze website kenbaar te maken.

  Het is niet toegestaan een afgekeurd veld te betreden.

 • Wat te doen bij onweer?

  Bij regen of harde wind gaan trainingen en wedstrijden gewoon door. Bij verwachte harde storm kan de club vooraf besluiten tot afgelasting i.v.m. de veiligheid. Dit wordt dan op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt.

  Anders is het bij onweer. Het is vaak moeilijk te voorspellen waar en wanneer zich onweersbuien zullen voordoen, dus vooraf afgelasten zal niet vaak gebeuren.

  Bij onweer geldt één belangrijke regel: als het begint te onweren tijdens een wedstrijd of training, dient de scheidsrechter de wedstrijd of de trainer de training inmiddelijk te staken en moet iedereen naar de kantine te dirigeren. Daar blijft men tot het onweer over is. Blijft het langere tijd onweren, dan worden de gestaakte trainingen en wedstrijden verder afgelast.

  Lees hier het KNVB-protocol voor scheidsrechter's over onweer tijdens wedstrijden.

 • Informatiebronnen en prioriteit bij afgelasting

  Informatiebronnen afgelastingen (vanaf circa 8.00 uur)

  1. Voetbal.nl
   het wedstrijdprogramma van je team op de site of de app van voetbal.nl
  2. App Wedstrijdzaken
   Teamleden kunnen afgelastingen ontvangen via de app Wedstrijdzaken.
  3. www.fcweesp.nl
   De berichten op onze clubsite www.fcweesp.nl
  4. Website tegenstander
   De website van de tegenstander bij uitwedstrijden.
  5. Kantine tegenstander
   Bij vroege uitwedstrijden kun je eventueel ook proberen de kantine van de tegenstander te bellen
   (de nummers kun je met b.v. Google opzoeken).
  6. Teletekst pagina 603
   Bij extreem slecht weer kan de KNVB het voetbal vooraf voor ons hele district West-1. Kijk dan op Teletekst pagina 603 (wij spelen in district West I). Op Teletekst wordt onderscheid gemaakt tussen categorie A en categorie B. Bij FC Weesp zijn seizoen 2020-2021 alleen zat-1, zon-1 en zon-2 categorie A teams. Alle andere teams spelen in de categorie B.

  Afkeuring tot een bepaalde tijd en herkeuring
  Indien de toestand om 8.00 uur bij het keuren slecht is, maar naar verwachting in de loop van de dag kan verbeteren, dan kunnen velden tot een bepaalde tijd worden afgekeurd en kan een herkeuring later in de ochtend gepland worden.  De wedstrijden van 9.00 en 10.15 uur gaan dan bijvoorbeeld niet door, maar die van 12.00 of 14.00 uur misschien wel.

  De volgorde bij afgelasten
  ls een veld wordt afgekeurd, wordt daarna bekeken welke wedstrijd moet worden afgelast.
  D
  at is niet altijd de wedstrijd die oorspronkelijk op het afgekeurde veld was ingepland. Ook thuiswedstrijden die vooraf op kunstgras waren ingedeeld, kunnen worden afgelast!
  Welke wedstrijd niet door kan gaan, wordt bepaald op basis van objectieve criteria. We hebben een vaste procedure en hanteren de volgende regels (die deels verplicht zijn door de KNVB).

  1. Wedstrijden in de A-categorie hebben voorrang, dit is een harde eis van de KNVB. Wanneer dus een wedstrijd van een van deze teams op het hoofdveld was ingedeeld en dit veld wordt afgekeurd, dan wordt deze wedstrijd verplaatst naar een ander veld en wordt de wedstrijd die eerst op dat veld was ingedeeld, afgelast.
  2. In principe hebben officiële wedstrijden voorrang op verenigingsactiviteiten zoals onderlinge trainingen. Maar hier gaan we creatief mee om.
  3. In bepaalde fases van va competities krijgt het doorgaan van bekerwedstrijden de voorkeur boven het doorgaan van competie(inhaal)wedstrijden.
  4. Tenslotte baseren we onze keuze welke wedstrijd we afgelasten op het aantal gespeelde en/of nog te spelen wedstrijden, op het aantal betrokken spelers en op bijzondere omstandigheden (zoals kampioenskansen).