• Afgelastingen KNVB-wedstrijden

  Geen afgelastingen

 • Andere afgelastingen

  Geen 

 • Hoe weet ik of mijn wedstrijd is afgelast?

  In het weekend worden de velden van FC Weesp rond 7.30 uur door de gemeente Amsterdam gekeurd. De afkeuring van een veld (bijvoorbeeld het hoofdveld) kan leiden tot het afgelasten van één of meer wedstrijden. Deze afgelastingen worden op diverse wijzen gepubliceerd.

  Informatiebronnen

  1. Voetbal.nl (app of de site).
  2. Clubsite: www.fcweesp.nl/afgelastingen (deze pagina)
  3. Website van de tegenstander bij uitwedstrijden
  4. Kantine tegenstander (telefoonnummer opzoeken via Google)
  5. Teletekst pag. 603
   FC Weesp speelt in district West-1 en alleen JO13-1, JO14-1 en zat-1 zijn cat. A

  De volgorde en keuzes bij afgelasten
  lndien een veld wordt afgekeurd, dan wordt daarna bekeken welke wedstrijd moet worden afgelast. Dat is lang niet altijd de wedstrijd die oorspronkelijk op het afgekeurde veld was ingepland. Ook thuiswedstrijden die vooraf op kunstgras waren ingedeeld, kunnen worden afgelast! Welke wedstrijd niet door kan gaan, wordt bepaald op basis van objectieve criteria.
  We hanteren hierbij de volgende regels (die deels verplicht zijn door de KNVB)

  1. Wedstrijden in de A-categorie hebben voorrang, dit is een harde eis van de KNVB. Wanneer dus een wedstrijd van een van deze teams op het hoofdveld was ingedeeld en dit veld wordt afgekeurd, dan wordt deze wedstrijd verplaatst naar een ander veld en wordt de wedstrijd die eerst op dat veld was ingedeeld, afgelast.
  2. In principe hebben officiële wedstrijden voorrang op verenigingsactiviteiten zoals oefenwedstrijden en onderlinge trainingen. Maar hier gaan we creatief mee om.
  3. In bepaalde fases van competities krijgt het doorgaan van bekerwedstrijden de voorkeur boven het doorgaan van competitie(inhaal)wedstrijden (eis KNVB).
  4. Tenslotte baseren we onze keuze welke wedstrijd we afgelasten op het aantal gespeelde en/of nog te spelen wedstrijden, op het aantal betrokken spelers en op bijzondere omstandigheden (zoals kampioenskansen).

  Afkeuring tot een bepaalde tijd en herkeuring
  Indien de veldtoestand bij het keuren om 7.30/8.00 uur slecht is, maar naar verwachting in de loop van de dag kan verbeteren, dan kunnen velden tot een bepaalde tijd worden afgekeurd en kan een herkeuring later in de ochtend gepland worden.

 • Beleid doorgaan trainingen bij slecht weer, sneeuw/ijs of storm
  Centrale afgelasting van trainingen door FC Weesp bij extreem weer

  Omdat wij op kunstgras trainen, zullen trainingen niet vaak worden afgelast. Alleen als het bespelen van deze velden gevaar voor de spelers oplevert, zal worden besloten tot afgelasting.

  Vorst
  Op zich is lichte tot matige (droge) vorst geen probleem en kan meestal gewoon getraind worden. Alleen bij extreem lage (gevoels)temperaturen kan worden overgegaan tot centrale afgelasting van trainingen

  Neerslag
  Door sneeuw, ijs of rijp kan het veld glad worden, wat gevaarlijk is voor de spelers en dus tot afkeuring kan leiden. Ook wanneer de velden door extreme regenval blank komen te staan, is centrale afgelasting mogelijk.

  Storm
  Ook bij storm kan besloten worden om vanwege veiligheidsredenen trainingen af te gelasten.

  Als er trainingen worden afgelast, proberen we dit tijdig via deze website en via WhatsApp-groepen kenbaar te maken.
  Het is niet toegestaan een afgekeurd veld te betreden. 
  Sneeuwschuiven op een kunstgrasveld wordt afgeraden, het verplaatst het instrooi-materiaal.

 • Wat te doen bij onweer?

  Bij regen of harde wind gaan trainingen en wedstrijden gewoon door. Bij verwachte harde storm kan de club vooraf besluiten tot afgelasting i.v.m. de veiligheid. Dit wordt dan op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt.

  Anders is het bij onweer. Het is vaak moeilijk te voorspellen waar en wanneer zich onweersbuien zullen voordoen, dus vooraf afgelasten zal niet vaak gebeuren.

  Bij onweer geldt één belangrijke regel: als het begint te onweren tijdens een wedstrijd of training, dient de scheidsrechter de wedstrijd of de trainer de training inmiddelijk te staken en moet iedereen naar de kantine te dirigeren. Daar blijft men tot het onweer over is. Blijft het langere tijd onweren, dan worden de gestaakte trainingen en wedstrijden verder afgelast.

  Lees hier het KNVB-protocol voor scheidsrechter's over onweer tijdens wedstrijden.

 • Communicatie centrale afgelasting door KNVB bij extreem slecht weer

  Wanneer extreem slecht weer, zoals strenge vorst, hevige sneeuwval of zware storm, kan de KNVB vooraf overgaan tot centrale of districts afgelastingen.

  Zaterdagwedstrijden 
  • Uiterlijk op vrijdagavond om 20.00 uur wordt door de KNVB bekendgemaakt welke wedstrijden zaterdag centraal zijn afgelast. In uitzonderlijke gevallen zal de KNVB dit op zaterdag om uiterlijk 6.00 uur doen.
  Zondagwedstijden
  • Voor de zondagwedstrijden geldt voor centrale afgelasting: uiterlijk op zaterdagavond om 20.00 uur en in uitzonderlijke gevallen uiterlijk zondagochtend 06.00 uur.
  Communicatie
  De centrale afgelastingen van de KNVB worden gecommuniceerd via: 
  • de website knvb.nl
  • de twitteraccounts van de KNVB (incl. de districtsaccounts)
  • via Voetbal.nl (website en app)
  • op Teletekst 603 en www.fcweesp.nl
  Houd deze media bij extreme weersomstandigheden de avond voor de wedstrijd dus goed in de gaten.