• 1 mei 2022: FC Weesp - VVIJ 3-2. 

  Op een mooie, zonnige middag mocht FC Weesp thuis VVIJ ontvangen. Het was een bekende 6-punten wedstrijd. FC Weesp was nagenoeg compleet. Redwan Amellal was niet fit om te starten en uiteindelijk ook niet om in te vallen. Jerrol van der Poel zat niet bij de selectie. Ook nog niet fit genoeg. Voor de rest speelt FC Weesp ondertussen met de bekende namen.

  FC Weesp begon goed aan de wedstrijd en was de betere ploeg. VVIJ had veel moeite. Met FC Weesp, met het veld. FC Weesp kwam snel op voorsprong. Na ruim 5 minuten spelen werd Abdelnour over de rechterkant die de diepte ingestuurd. Abdelnour leverde een voorzet op maat, die Milan Geertsma netjes onder de keeper doorschoot. 1-0. Lekker begin van de wedstrijd. VVIJ kwam pas na ongeveer 20 minuten een beetje in de wedstrijd. De grootste kans was uiteindelijk een hakbal van Daan Brandse uit een corner die in de handen van zijn eigen keeper Vince van de Beek terecht kwam. Dit leidde tot enige hilariteit langs de lijn. In het kwartier voor rust kwam FC Weesp meerdere keren alleen voor de keeper, maar de bal wilde er niet in. Daarbij werd de keeper ook geholpen door de paal. Vlak voor rust mocht Ashraf Lamhamdi een corner nemen. Die nam Ashraf goed en hoog bij de 2e paal. Jurre van Brug stond bij de 2e paal, timede goed en kopte de bal binnen. 2-0. Vlak voor rust. Een goede opsteker voor FC Weesp.

  VVIJ had in de rust aanvallend gewisseld. Dit leidde niet direct tot grote kansen, maar de balans is het spel was meer gelijkwaardig. Na ongeveer 20 minuten moest Dick Jan Ente noodgedwongen 2x wisselen. Ashraf Lamhamdi had een trap tussen zijn ribben te verwerken gekregen. Uiteindelijk kon Ashraf gewoon niet verder. Terwijl Joop Wijshake Ashraf aan het behandelen was langs de lijn, ging Abdelnour door zijn enkel. Beide spelers konden niet verder. Roy Portman en Ilias Hauhau waren de vervangers. Tegelijkertijd moest er ook een paar omzettingen gedaan worden, waardoor de organisatie even weg was. In de 75e minuut was het een aanval over de rechterkant. De voorzet kwam bij de 2e paal. De teruggelegde bal werd door de spits die in rust was ingevallen binnenkant paal binnengeschoten. 2-1. 1 minuut later. Weer een aanval over de rechterkant. Mannetje voorbij gespeeld. Voorzet tussen de keeper en de verdedigers die weer door de supersub werd binnen getikt. 2-2. In 2 minuten. Het was opeens een wedstrijd geworden, terwijl dat 75 minuten eigenlijk niet het geval was. In de 85e minuut een lekkere steekpass van Jesse Rijnsburger op de ingevallen Ilias Hauhau. De centrale verdediger van VVIJ trok aan de noodrem. De scheidsrechter trok resoluut de rode kaart. VVIJ verder met 10 man. In de 89e minuut ging Milan Geertsma de diepte in.  Milan wilde de bal terugleggen op Moustafi Jabi. Alleen ging Moustafi met wat hulp naar de grond. Milan dus maar schieten. Helaas geen goal.  Scheidsrechter bestrafte de overtreding waarschijnlijk ook niet, omdat er toch een kans voor FC Weesp was. Diep in blessuretijd. Een aanval van FC Weesp leek voorbij. Alleen VVIJ verdedigde niet goed uit. Jesse Rijnsburger en Job Vermeulen zette goed druk. Veroverde de bal en brachten samen uiteindelijk Jasper Foppen in stelling. Iedereen verwachtte al een schot, maar eerste kapte Jasper zijn man uit. Toen schoot Jasper strak op doel. De bal raakte een verdediger van VVIJ, waardoor de bal onhoudbaar werd voor de keeper van VVIJ en het doel inging. 3-2. Groot gejuich voor FC Weesp. Een terechte goal gezien het spelbeeld. Helaas voor de keeper van VVIJ heeft hij zich verstapt bij dit moment. Het zag er erg slecht uit. Hij werd direct gewisseld. Hopelijk valt het mee. VVIJ ging nog alles of niets spelen. FC Weesp speelde het niet heel rustig uit, waardoor het spannend bleef. Alleen creëer je dan ook wel weer kansen. Milan Geertsma bracht Job Vermeulen nog in stelling. Alleen kon Job de bal net niet genoeg drukken en ging de bal over. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter -meer dan 10 minuten blessuretijd- was er gejuich bij FC Weesp en gingen de spelers van VVIJ richting het gras.

  Een spannend slot aan een overwegend gecontroleerde wedstrijd. Belangrijk dat de punten in FC Weesp zijn gebleven. Hiermee blijft het gat 6 punten richting VVIJ met nog 5 wedstrijden te gaan. Er werd nog even rustig nagepraat. Volgende week Soest uit.

  Jullie verslaggever.

  foto's in het fotoalbum