• Coronaprotocol FC Weesp augustus 2020

  Via deze pagina informeren we iedereen over de bij FC Weesp geldende coronamaatregelen. We verwachten dat iedereen zich bij FC Weesp hieraan houdt, de regels zijn gebaseerd op de landelijk en plaatselijk geldende regels van de overheid. 
  Het volledige FC Weesp coronaprotocol kunt u hier lezen.

  Wist u dat

  • het coronavirus nog steeds en in toenemende mate om zich heen slaat... ook in Weesp?
  • het bestuur alles probeert het voor u zo veilig mogelijk én plezierig mogelijk te houden?
  • die veiligheid alleen mogelijk is met de medewerking en begrip van iedereen?
  • mensen het niet leuk vinden om de maatregelen te handhaven?
  • dit wel nodig is ter bescherming van uw en onze gezondheid?

  Helpt u ook mee?

  Het FC Weesp coronaprotocol

  Alle bezoekers van ons sportcomplex dienen bekend zijn met het FC Weesp coronaprotocol. Dit document zal aangepast worden op basis van onze ervaringen en eventuele nieuwe overheidsregels. 

  De 10 hoofdpunten

  1. Gebruik je verstand - neem allemaal je verantwoordelijkheid om samen FC Weesp open te houden; lees en volg de richtlijnen: www.fcweesp.nl/corona. Het beleid is erop gericht om fysieke contacten zo veel mogelijk te beperken.
  2. Basis-afspraken - volg de gebruikelijke richtlijnen - 1,5 meter afstand houden, thuisblijven bij (ook lichte) verkoudheidssymptomen, vaak handen wassen, en drukte vermijden.
  3. Looproutes - volg de één-richting looproutes in kantine en kleedkamers.
  4. Kleedkamers/omkleden - kleed je om en douche zo veel mogelijk thuis, zowel voor als na trainingen en wedstrijden (zeker de jeugd). Op wedstrijddagen zullen de kleedkamers geopend zijn, maar beperk het gebruik tot omkleden en volg de richtlijnen wat betreft het aantal gebruikers en de 1,5 meter afstand. Kleedkamers worden niet afgesloten. Toiletten zullen geopend zijn.
  5. Kantine - volg het protocol bij binnenkomst: registreer je op het verplichte formulier of met de QR code bij de deur, houd afstand, en voorkom dat er meer dan 100 bezoekers binnen zijn. Het terras zal gesloten blijven.
  6. Infodienst/wedstrijdsecretariaat - we willen vragen aan de teamleiders om het bezoekende team en de scheidsrechter welkom te heten. Jeugdteams JO8 t/m JO12 dienen zelf via de KNVB-app de standen door te geven, het veld uit te zetten/op te ruimen, en de wedstrijdbal en spelbegeleider/scheidsrechter te regelen. De infodienst zal voor de senioren wel (beperkt) geopend blijven.
  7. Teams - we vragen teams om kort voor de wedstrijd aanwezig te zijn, tijdens wedstrijdbesprekingen en in de rust op het veld te blijven, en na het nuttigen van een hapje of drankje in de kantine naar huis te gaan en niet te blijven hangen. Vergeet niet om ook in/bij de dug-out 1,5m afstand te houden.
  8. Toeschouwers/ouders - we vragen toeschouwers om onderling afstand te houden en bezoekende teams om het aantal toeschouwers te minimaliseren. We vragen onze toeschouwers om niet mee te reizen bij uitwedstrijden, en zoveel mogelijk te carpoolen (met mondkapjes) om het aantal mensen dat onderweg is zo klein mogelijk te houden. De tribune zal gesloten blijven en er geldt een maximum van 250 toeschouwers per veld.
  9. Wedstrijdballen/materialen - alle teams zullen van de materialencommissie een netje met wedstrijd/intrapballen ontvangen en bij O8/O12 ook een scheidsrechtersfluitje. Neem deze elke wedstrijd mee naar het veld. Deze spullen hoeven pas aan het eind van het seizoen weer te worden ingeleverd.
  10. Respect – we vragen iedereen om de richtlijnen te respecteren, aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen en elkaar aan te spreken op onwenselijk gedrag.

  Nog enkele tips

  • Kijk regelmatig op www.fcweesp.nl/corona. Hier houden we jullie op de hoogte van ontwikkelingen. Ook het Corona-protocol is hier te vinden. Dit protocol wordt indien nodig steeds geüpdatet en is dus altijd de laatste versie.  
  • Heb je een uitwedstrijd? Bekijk dan de website van de tegenstander voor je vertrekt en houd je aan de regels die daar gelden. Sommige clubs vragen hun gasten bijvoorbeeld om thuis om te kleden en in tenue naar het veld te komen.

  Verplichte registratie van bezoekers van de kantine

  Alle bezoekers van de kantine dienen zich bij binnenkomst te registreren. Dat kan via het bij de ingang aanwezige registratieformulier of via dit online formulier. Volgens de regels van de overheid is deze registratie verplicht. Het delen van de link kan ook via onderstaande QR-code.

  Tot slot

  Vootr meer informatie over alle coronamaatregelen verwijzen we o.a. naar de Nederlandse basisregels en de  KNVB Coronavirus pagina.

  Heeft u vragen? Het bestuur is op de club aanwezig op woensdag 26 augustus en 2 september van 19:00 tot 20:00 om vragen te beantoorden.

  We wensen iedereen ontzettend veel voetbalplezier en doen een beroep op ieders gezond verstand inzake het corona-protocol. Samen krijgen we dit onder controle!

  Bestuur FC Weesp
  Corona-coördinator Rutger ter Hoeven
  rutger.terhoeven@fcweesp.nl 

  - - - - - - - - - - 

  Registratie kantinebezoek via scannen QR-code

  Hoe werkt het? Ga naar de camera op uw telefoon. Neem de afbeelding geheel in beeld en druk op de link die op uw scherm naar voren komt. Vul vervolgens het formulier in.

  Toestemming: door het verstrekken van de contactgegevens geeft de bezoeker toestemming voor uitsluitend het delen van de contactgegevens met de GGD op hun verzoek voor bron- en contactonderzoek. Deze gegevens worden na 14 dagen vernietigd.