• Coronaprotocol en update 18 oktober

  Update 18 oktober: 

  Het Corona virus heeft het amateurvoetbal in heel Nederland weer plat gelegd. Zo ook bij FC Weesp uiteraard. Voor in ieder geval de komende vier weken zullen er geen wedstrijden zijn. De seniorenteams zullen helaas ook niet trainen. Voor de jeugd tot 18 jaar geldt gelukkig dat zij wel mogen doortrainen. 

  Het bestuur zal alle ontwikkelingen nauw in de gaten houden en aanpassingen communiceren wanneer dit van toepassing is. 

  Wij hopen dat we over vier weken weer allemaal kunnen voetballen. Tot die tijd: blijf gezond en hopelijk tot gauw!

  Het bestuur

  Update 1 oktober. 

  Deze week zijn er aanvullende maatregelen gekomen vanuit de overheid. Deze maatregelen zullen wij uiteraard ook bij FC Weesp aanhouden, daarnaast hebben wij nog enkele besluiten moeten nemen. 

  Hierbij de aangescherpte regels op een rij:

  1. De kantine is vanaf 1 oktober gesloten, zowel doordeweeks als in het weekend

  2. De kleedkamers zijn gesloten, ook in het weekend. 
     Het verzoek is dus aan alle teams (ook de senioren) om omgekleed naar de training en wedstrijd te komen. 
     Dit geldt ook voor de uitteams die bij FC Weesp komen spelen.

  3. De volgende personen zijn van harte welkom bij wedstrijden: 
     - Spelers- en wisselspelers
     - Teamstaf (trainer/coach, teamleider, eventuele verzorger)
     - Scheidsrechter (!), grensrechter en/of spelbegeleider
     - Chauffeurs/ouders die spelers naar de uitwedstrijd brengen.

  4. Helaas zijn ouders en supporters verder niet toegestaan op ons complex. 
     Dus ouders, de jeugdspelers bij thuiswedstrijden en trainingen graag afzetten op het parkeerterrein.

  De verantwoordelijkheid voor de organisatie rondom het rijden naar uitwedstrijden ligt bij de teamleiding. Echter willen wij hierin een advies meegeven: Minimaliseer het aantal rijdende ouders, maar rij wel met genoeg auto's om ervoor te zorgen dat de kinderen niet te dicht op elkaar zitten. Per auto slechts één ouder met mondkapje. 
  Deze aanvullende maatregelen gelden in ieder geval de komende drie weken, hierna zal opnieuw geëvalueerd worden.

  Link naar volledige corona-protocol 

  Wat als er iemand in jouw team positief getest is op Corona?

  Of als meerder spelers in quarantaine moeten.

  De KNVB heeft een duidelijk stappenplan gemaakt om hier een zo duidelijk mogelijk antwoord op te geven. Via deze link vind je dit stappenplan. Wij willen jullie verzoeken dit stappenplan grondig te doorlopen indien er een positief geval in jouw team is en daarna de acties uit te voeren die daarin beschreven staan. Licht altijd wedstrijdzaken@fcweesp.nl in.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Wist u dat

  • het coronavirus nog steeds en in toenemende mate om zich heen slaat... ook in Weesp?
  • het bestuur alles probeert het voor u zo veilig mogelijk én plezierig mogelijk te houden?
  • die veiligheid alleen mogelijk is met de medewerking en begrip van iedereen?
  • mensen het niet leuk vinden om de maatregelen te handhaven?
  • dit wel nodig is ter bescherming van uw en onze gezondheid?

  Helpt u ook mee?

  Het FC Weesp coronaprotocol

  Alle bezoekers van ons sportcomplex dienen bekend zijn met het FC Weesp coronaprotocol. Dit document zal aangepast worden op basis van onze ervaringen en eventuele nieuwe overheidsregels. 

  De 10 hoofdpunten 

  1. Gebruik je verstand - neem allemaal je verantwoordelijkheid om samen FC Weesp open te houden; lees en volg de richtlijnen: www.fcweesp.nl/corona. Het beleid is erop gericht om fysieke contacten zo veel mogelijk te beperken.
  2. Basis-afspraken - volg de gebruikelijke richtlijnen - 1,5 meter afstand houden, thuisblijven bij (ook lichte) verkoudheidsymptomen, vaak handen wassen, en drukte vermijden.
  3. Looproutes - volg de één-richting looproutes in kantine en kleedkamers.
  4. Kleedkamers/omkleden - vanaf 1 oktober zijn doordeweeks en in het weekend voorlopig geen kleedkamers beschikbaar, behalve eventueel voor de scheidsrechter.
  5. Kantine - de kantine is vanaf 1 oktober gesloten
  6. Infodienst/wedstrijdsecretariaat - De infodienst zal voor wedstrijdzaken (beperkt) geopend blijven.
  7. Teams - we vragen teams om kort voor de wedstrijd aanwezig te zijn, tijdens wedstrijdbesprekingen en in de rust op het veld te blijven. Vergeet niet om ook in/bij de dug-out 1,5 meter afstand te houden.
  8. Toeschouwers/ouders - vanaf 1 oktober zijn bij wedstrijden en trainingen geen toeschouwers of ouders toegestaan.
  9. Wedstrijdballen/materialen/kleding - alle teams hebben van de materialencommissie een netje met wedstrijd/intrapballen ontvangen en bij O8/O12 ook een scheidsrechtersfluitje. Neem deze elke wedstrijd mee naar het veld. Deze spullen hoeven pas aan het eind van het seizoen weer te worden ingeleverd. Anders als andere seizoenen moet de teamleider iedere speler een tenue geven om thuis te kunnen omkleden (geen wastas meer).
  10. Respect – we vragen iedereen om de richtlijnen te respecteren, aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen en elkaar aan te spreken op onwenselijk gedrag.

  Nog enkele tips

  • Kijk regelmatig op www.fcweesp.nl/corona. Hier houden we jullie op de hoogte van ontwikkelingen. Ook het Corona-protocol is hier te vinden. Dit protocol wordt indien nodig steeds geüpdatet en is dus altijd de laatste versie.  
  • Heb je een uitwedstrijd? Bekijk dan de website van de tegenstander voor je vertrekt en houd je aan de regels die daar gelden. Sommige clubs vragen hun gasten bijvoorbeeld om thuis om te kleden en in tenue naar het veld te komen.

  Tot slot

  Voor meer informatie over alle coronamaatregelen verwijzen we o.a. naar de Nederlandse basisregels , de  KNVB Coronavirus pagina en de Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport van de Rijksoverheid.

  We wensen iedereen ontzettend veel voetbalplezier en doen een beroep op ieders gezond verstand inzake het corona-protocol. Samen krijgen we dit onder controle!

  Bestuur FC Weesp
  bestuur@fcweesp.nl