• 21 oktober 2018: SO Soest - FC Weesp 6-1 
    Voor de verandering ging de verslaggever ook weer eens mee naar een uitwedstrijd. Met Soest heeft FC Weesp goede ervaringen. Zowel op het veld als buiten het veld. FC Weesp begon bijna in dezelfde opstelling als vorige week thuis tegen Quick 1890 waar verdienstelijk een punt werd behaald. Rogier van de Nes was alleen geblesseerd geraakt in die wedstrijd. Ari Hamiti startte nu in de basis. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld van Soest in prettige herfstomstandigheden.
    FC Weesp begon slecht aan de wedstrijd. Na 3 minuten stond het al 1-0. Balverlies in de opbouw leidde de aanval in. Met een steekpass werd de spits de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd binnengegleden door de nummer 10. Na 20 minuten werd de voorsprong verdubbeld. Bijna een kopie van de 1e goal. Balverlies in de opbouw. De nummer 10 wordt met een steekpass de diepte in gestuurd. Hij omspeelt de keeper en kan de 2-0 in een leeg doel binnenschieten. In de eerste helft was er ook nog personele problemen. Marwin Samseer kon niet meer verder. Marwin werd vervangen door Japheth Agyemang. Langzaamaan herstelt  FC Weesp zich en komt tot 3 goede kansen voor de rust. Jesse Rijnsburger stuurt Marcin Kmiecik de diepte in. Marcin schiet goed in, maar de keeper redt ook goed. Kort erna komt Thijs Visser door op de keeper na een goede pass van Bart Tijnagel en een overstapje van Marcin Kmiecik. Thijs wordt gehinderd bij het schieten en zijn inzet wordt gepareerd door de keeper. Vlak voor rust kwam de derde kans. Ari Hamiti levert een vlammend schot af van buiten de 16 richting de verre bovenhoek. De keeper doet een uiterste krachtinspanning en redt de bal. Marcin Kmiecik heeft de rebound. De hoek is klein. Marcin schiet de bal helaas hard over. Met een gelijkwaardige eerste helft gingen de ploegen met een 2-0 stand de rust in.
    De tweede helft is voor Soest. Het duurt nog een kwartier voordat de goal valt. Een vrije trap vanaf de rechterkant valt ertussen en is een prooi  voor de spits van Soest. 3-0. Het laatste kwartier kreeg Soest steeds meer kansen. Een 3 tegen 1 wordt niet uitgespeeld. Een bal op de paal. In de 82e minuut een dieptepass van Soest op randje buitenspel. Zijn voorzet werd mooi achter het standbeen binnengeschoten. 4-0. Daarna ging het hard. Een volgende dieptebal kon de linksbuiten door op de keeper en schiet de bal onder de keeper door 5-0. Hierna mocht Milan Geertsma de eretreffer maken. Een aanval over veel schijven die Milan strak in de bovenhoek schoot. 5-1. In de laatste minuut kwam de bal vanuit een kluts voor de ingevallen spits die alleen door mocht op de keeper van FC Weesp. De kans werd bekwaam binnengeschoten. 6-1.  De goed leidende scheidsrechter zag dat blessuretijd niet nodig was en floot direct na de 90 minuten. In de hoeveelheid aan tegendoelpunten zou de verslaggever bijna vergeten te melden dat Buddie Buddenberg goed invallen was. Zeker goed om ook de lichtpuntjes te benoemen.
    Na een degelijke eerste helft kwam er een matige 2e helft waarbij de score wel erg opliep in de laatste 10 minuten. Volgende week komt SDZ op bezoek in Weesp. Geen gemakkelijke opgave, maar ook zeker niet onmogelijk.
    Jullie verslaggever