• FC Weesp: geboren uit meer dan 250 jaar voetbalervaring

  Historie
  FC Weesp is op 22 mei 2003 opgericht. De voetbalclub is ontstaan door het samengaan van de drie Weesper voetbalverenigingen:

  • A.D.E. (Alles door Eendracht, rood-wit, opgericht 21-8-1933)
  • wfc Rapiditas (blauw-wit, opgericht 4-1-1902)
  • sv The Victory (geel-zwart, opgericht 20-5-1920).

  In de nieuwe club werd meer dan 250 jaar voetbalervaring verenigd. In de aanloopperiode naar de fusie speelde het gezamenlijke clubblad De Voorzet een belangrijke rol bij het informeren van de leden van de drie verenigingen. Alle leden van de drie verenigingen ontvingen dit blad, waarin zij over de voortgang van de samenwerking werden geïnformeerd. Uiteindelijk resulteerde de samenwerking in een daadwerkelijke fusie, waartoe in de gelijktijdig gehouden afzonderlijke ledenvergaderingen, bij sommigen met pijn in het hart, werd besloten. 

  Doel
  Het voornaamste doel van de nieuwe vereniging is het waarborgen van de continuiteit van het voetbal in Weesp op alle niveaus, zowel prestatief als recreatief. Met drie kunstgrasvelden, een natuurgras hoofdveld en een prachtig clubhuis beschikken we over een van de mooiste accommodaties in de omgeving. FC Weesp is inmiddels uitgegroeid tot dé voetbalvereniging van Weesp en omstreken.

  Per 1 juli 2022 biedt biedt FC Weesp aan 200 senioren en 600 jeugdleden zowel op prestatief als op recreatief niveau alle mogelijkheden zich in te spannen en te ontspannen. Inclusief de niet-spelende en de functionele leden heeft FC Weesp circa 1100 leden.

  Tenue
  In het tenue komen de kleuren van Weesp en van de oude verenigingen terug: blauwe kousen, witte broek en een blauw shirt met geel-rode accenten.

  FC Weesp logo
  Het nieuwe clublogo is afgeleid van het wapen van de stad  Weesp. Als shirtkleur is voor blauw gekozen, ook de kleur  van de stad Weesp. In het logo zijn de kleuren  rood, blauw en geel als accent opgenomen, ter herinnering aan de oude verenigingen. En als je goed kijkt, zie je dit ook in de kleur van de tribunestoeltjes terug.