• Voetbal voor iedereen

  Voor bijna iedereen is er voetbal bij FC Weesp: voor jong en oud, mannen/jongens en vrouwen/meisjes, prestatief en recreatief, op het veld en in de zaal.

  AANMELDEN

  • De meeste spelers melden zich individueel aan. Na enkele proeftrainingen zoeken we dan een geschikt team of een geschikte vorm voor je. Lees HIER meer.
  • Maar je kunt je ook met een groep vrienden/bekenden tegelijk aanmelden, om een eigen team of trainingsgroep te beginnen. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact op via ledenadministratie@fcweesp.nl

  ONS AANBOD SEIZOEN 2023-2024

  1. Mini's en kabouters vanaf 4 jaar (geboren 2017 of later)

  Vanaf 4 jaar kun je terecht bij de mini's of kabouters. Zij trainen doordeweeks op woensdagmiddag en spelen op zaterdagochtend onderlinge wedstrijdjes.

  2. Jeugdteams Onder 8 t/m Onder 19 jaar (geboren 2005 t/m 2016)

  Vanaf ongeveer 7 jaar kun je worden ingedeeld in een "echt" team. Je kunt dan 1 of 2 keer per week trainen en speelt wekelijks op zaterdag (en vanaf circa 16/17 jaar op zondag) officiële wedstrijden.

  • Onder 8, Onder 9 en Onder 10 teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld.
  • Onder 11 en Onder 12 spelen 8 tegen 8 op een half veld.
  • Onder 13 t/m Onder 19 spelen 11 tegen 11 op een heel veld.

  De allerjongste meisjes spelen meestal samen met de jongens in een team. Voor de oudere meiden zijn er aparte meisjesteams.

  3. Senioren (geboren 2004 of eerder)
  Vanaf ongeveer 18/19 jaar ga je over van de jeugd naar de senioren.
  FC Weesp kent diverse seniorenteams die wekelijks op zaterdag of zondag hun officiële wedstrijden spelen op prestatief of recreatief niveau. 
  Voor jong-senioren is er een aparte Onder 23 competitie.
  Voor de oudere senioren hebben we op zaterdag een veteranen 45+ team (11x11). FC Weesp vormt dit team samen met SC Muiden.

  4. Vrijdagavondvoetbal
  Wil je niet elk weekend spelen, dan is er ook een speciale vrijdagavondcompetitie voor 35+ en voor Vrouwen 18+. Hierbij speel je in het najaar op 4 of 5 vrijdagavonden 7 tegen 7 wedstrijdjes tegen andere verenigingen en in het voorjaar speel je nogmaals op 4 of 5 avonden. Op andere vrijdagen (of andere dagen) is het mogelijk om onderling te trainen. 
  Er is, bij voldoende aanbod bij FC Weesp, ook vrijdagavondvoetbal voor andere leeftijden.

  6. Trainingsgroepen (zonder officiële wedstrijden te spelen)
  Wil je met een eigen groepje senioren alleen doordeweeks aan avondje onderling trainen of een partijtje spelen, maar niet aan officiële wedstrijden meedoen, dan kan dat ook. In overleg zoeken we dan ruimte in ons trainingsrooster voor je.

  7. Zaalvoetbal
  FC Weesp biedt ook zaalvoetbal aan. Onze zaalteams spelen doordeweeks hun wedstrijden, de thuiswedstrijden meestal in Sporthal Aetsveld of Weespersluis. In seizoen 2022-2023 heeft FC Weesp één herenteam dat in de Topklasse speelt en één vrouwenteam.

  CONTRIBUTIE
  Informatie over onze contributietarieven en de wijze van contributie-inning vind je HIER.

  VERENIGINGSDIENST
  De vereniging FC Weesp draait op de inzet van vrijwilligers. Iedere voetballer of ouder van een jeugdlid moet een steentje bijdragen in de organisatie van onze vereniging. Dat kan door een specifieke functie te vervullen (trainer, leider, scheidsrechter, commissielid e.d.) of door bijvoorbeeld enkele kantinediensten te draaien. Lees HIER meer.

  MEER WETEN?
  Wil je meer weten over de voetbalmogelijkheden bij FC Weesp, stuur je vraag dan naar ledenadministratie@fcweesp.nl en wij nemen contact met je op.

  FC WEESP TEAMS IN SEIZOEN 2023-2024