• Voetbal voor iedereen

  Voor bijna iedereen is er voetbal bij FC Weesp: voor jong en oud, mannen/jongens en vrouwen/meisjes, prestatief en recreatief, op het veld en in de zaal.

  Je kunt je individueel aanmelden of als groep aanmelden

  1. De meeste spelers melden zich individueel aan. In overleg en eventueel na enkele proeftrainingen zoeken we dan een geschikt team of een geschikte vorm voor je. Lees HIER meer.
  2. Maar je kunt je ook met een groep vrienden/bekenden tegelijk aanmelden, om een eigen team of trainingsgroep te beginnen. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact op via info@fcweesp.nl

  De indeling naar leeftijd is o.b.v. geboortejaar.

  1. Jeugd: t/m 18 jaar (geboren 2003 of later)

  * Mini's en kabouters vanaf 4 jaar (geboren 2015 of later)
  Vanaf 4 jaar kun je terecht bij de mini's of kabouters. Zij trainen doordeweeks 1 of 2 keer en spelen op zaterdag onderlinge wedstrijdjes.

  * Jeugdteams Onder 8 t/m Onder 19 jaar (geboren 2003 t/m 2014)

  • Vanaf ongeveer 7 jaar kun je worden ingedeeld in een "echt" team. Je kunt dan 1 of 2 keer per week trainen en speelt wekelijks op zaterdag (en vanaf circa 15 jaar op zondag) officiële wedstrijden.
  • Onder 8, Onder 9 en Onder 10 teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld.
  • Onder 11 en Onder 12 spelen 8 tegen 8 op een half veld.
  • Onder 13 t/m Onder 19 spelen 11 tegen 11 op een heel veld.
  • De jongste meisjes spelen meestal samen met de jongens in een team. Vanaf 12/13 jaar hebben we ook aparte meisjesteams.

  * Extra techniektrainingen
  FC Weesp biedt voor de jeugdspelers ook regelmatig extra techniektrainingen aan.

  2. Senioren: vanaf 19 jaar (geboren 2002 of eerder)

  * Reguliere competitie veld (prestatieve of recreatieve seniorenteams)
  Vanaf ongeveer 18/19 jaar ga je over van de jeugd naar de senioren.
  FC Weesp kent diverse seniorenteams die wekelijks op zaterdag of zondag hun officiële wedstrijden spelen op prestatief of recreatief niveau.

  * Trainingsgroepen (zonder officiële wedstrijden te spelen)
  Wil je met een eigen groepje senioren alleen doordeweeks aan avondje onderling trainen of een partijtje spelen, maar niet aan officiële wedstrijden meedoen, dan kan dat ook. In overleg zoeken we dan ruimte in ons trainingsrooster voor je.

  * Zaalvoetbal

  FC Weesp biedt ook zaalvoetbal aan. Onze zaalteams spelen doordeweeks hun wedstrijden, de thuiswedstrijden meestal in Sporthal Aetsveld.

  3. Veteranen en ouderen: vanaf 35 jaar (geboren 1987 of eerder)

  * Reguliere competitie op zaterdag (of zondag)
  Voor de wat oudere senioren hebben we veteranenteams, dit seizoen voor 45+ op zaterdag. Deze veteranen spelen wekelijks in een officiële competitie 11 tegen 11 op een heel veld of 7 tegen 7 op een half veld.

  * Vrijdagavondvoetbal
  Wil je niet elk weekend spelen, dan is er ook een speciale vrijdagavondcompetitie voor 35+. Hierbij speel je in het najaar op 4 of 5 vrijdagavonden 7 tegen 7 wedstrijdjes tegen andere verenigingen en in het voorjaar speel je nogmaals op 4 of 5 avonden. Op andere vrijdagen is het mogelijk om onderling te trainen.

  * Walking Football
  Aan de oudere voetballers, die het rustiger aan willen doen, bieden we Walking Football aan. Op een doordeweekse ochtend speel je dan onderling "loopvoetbal". Deze vorm is geschikt mannen en vrouwen van circa 55 jaar en ouder. 

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de voetbalmogelijkheden bij FC Weesp, stuur je vraag dan naar ledenadministratie@fcweesp.nl en wij nemen contact met je op.

  Informatie over onze contributietarieven en de wijze van contributie-inning vind je HIER.