• VOG voor medewerkers jeugdafdeling

  Waarom gaan wij aan onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag vragen?

  FC Weesp vindt het belangrijk dat haar leden in een veilig klimaat kunnen sporten. Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksueel ongewenst gedrag in de sport aan het licht, zoals ook de afgelopen maanden in het nieuws is gekomen.

  Een van de maatregelen die wordt aanbevolen door NOC*NSF en de KNVB ter preventie van seksueel ongewenst gedrag is het invoeren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het invoeren van een VOG binnen de sport geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand die eerder in de fout is gegaan, opnieuw een functie binnen de sport kan uitoefenen.

  Het bestuur van FC Weesp neemt de veiligheid van de leden zeer serieus en heeft daarom, met instemming van de algemene ledenvergadering, besloten om van vrijwilligers die werken met minderjarigen een VOG te verlangen. Dit betekent dat elke vrijwilliger die bij FC Weesp actief is een VOG moet kunnen overleggen. Daarnaast zal van de vrijwilliger worden gevraagd om een exemplaar van de Gedragsregels seksuele intimidatie (zoals opgesteld door NOC*NSF) te ondertekenen.  

  Zonder VOG en acceptatie van deze gedragsregels is het niet mogelijk om als vrijwilliger actief te zijn binnen FC Weesp.

  Deze zomer zullen alle (jeugd)vrijwilligers bij FC Weesp een email ontvangen van Justis, de screeningsautoriteit van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In deze email is een link opgenomen die verwijst naar een persoonlijke aanvraag voor de VOG. Het aanvragen van een VOG is voor u als vrijwilliger van FC Weesp gratis.

  U heeft een DigiD inlog nodig om een VOG te kunnen aanvragen, dit is dezelfde DigiD waarmee u bijvoorbeeld uw belastingaangifte doet of woon- of zorgtoeslag aanvraagt.

  Heeft u nog geen DigiD dan kunt u deze aanvragen via https://digid.nl/aanvragen

  Na invullen van de gevraagde gegevens duurt het ongeveer 2 weken voordat u de VOG per post krijgt toegestuurd. Het originele exemplaar dient te worden ingeleverd bij FC Weesp, ter attentie van William Recker. Dit kan in de bestuursbrievenbus in de kantine.

  Voor vragen en/of opmerkingen omtrent de procedure van het aanvragen van een VOG kunt u contact opnemen met: Riccardo Di Bucchianico,
  telefoon: 06 1131 0092 - e-mail: vog-aanvraag-fcweesp@xs4all.nl

  Bestuur FC Weesp

  Downloads: